4 comentarii la „Ce anume te face să vrei să poți și ce anume îți spune “stop”

 1. Există o mică rugăciune (catolică cred) care mi se pare că se potrivește un pic cu întrebarea ta – se cheamă Serenity prayer. Am dat și eu peste ea în nu mai știu ce context și mi s-a parut foarte înțeleaptă și foarte aplicabilă dincolo de domeniul religiei. Limita dintre a putea și a pune stop aș zice că e flexibilă și mobilă de-a lungul timpului. Limitele de azi pot deveni posibilități mâine, asta e frumusețea experiențelor. Ne împing limitele. Mie îmi place mult proiectul vostru. Îl susțin în tăcere 🙂

  Apreciat de 3 persoane

  1. O caut! Chestia asta cu „vreau” și „pot” – în fine, versiunea negata – ma interesează. Mulțumesc mult pentru susținere!

   Apreciază

 2. Îmi place analiza pe care ai făcut-o și vin și eu să-mi spun părerea, ca cititor.
  Experimentul vostru cu acest blog colectiv, este în aceeași masură un experiment și pentru cititorii care au avut curiozitatea și vrerea de a citi pe fiecare autor, la fiecare temă aleasă de voi. Astfel, dacă îți depășești „condiția” de cititor doar a unor autori, poți face cunoștință și cu alte stiluri de scriere decât cele cu care ești obișnuit. Personal, am avut bucuria de a descoperi noi stiluri, așa cum am putut face și o comparație, între autoarele pe care deja le citeam și cele nou apărute pentru mine, la un același mod/temă de scriere. Mi-a fost bucurieși mi-a fost beneficiu acest blog colectiv, căci tocmai trecerea cu o anume rapiditate între stiluri diferite, pe o aceeași temă, m-a determinat să „mă mișc” și eu mai rapid, dacă pot spune așa, modificându-mi unghiul de vedere asupra unei anumite teme, în funcție de autor, spre exemplu, asupra diferitelor moduri de abordare, etc.
  Aici aș aduce un elogiu temei „fără început și sfârșit si fără semne de punctuație”, care, după umila mea părere, a făcut diferențe cumva esențiale între voi, cele care ați scris. A fost o experiență interesantă și pentru mine, să citesc astfel de texte, pentru că ele m-au scos din zona mea de confort, dar am perseverat tocmai pentru că mi-a fost și mie provocare.

  Nu am reușit totdeauna, din cauza timpului, dar am încercat să citesc tot ce ați scris fiecare dintre voi, tocmai pentru că experiența aceasta, cum am mai spus, îmi pare si este una cu dublu sens, atât pentru cele care ați scris, cât si pentru noi, cititorii.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Este un experiment interesant pin pisma adevarurilor pe care le descoperim. Avm stiluri diferite, cititori diferiti, contexte diferite si, toate acestea, fac un tot din care eu personal invat in fiecare zi. Acest experiment a fost initial lansat pe teme „reteta succesului”. EI bine, subnt extrem de multumita ca, dupa aproape doua luni de existenta, am invatat atatea lucruri. Multumesc pentru feedback !

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: