O lecție de umilință


Astăzi aș vrea să vă povestesc despre o reacție ciudată.

Un domn de vreo 57 ani postează pe un grup de Facebook un text prin care anunță că este în căutarea unui post de inginer. În Brașov. Domnul indică în anunț specializarea și specifică salariul pentru care este dispus să accepte un post : 2 000 lei net.

Frumos, políticos, nimic de criticat.

Ciudățenia apare în primul comentariu în care domnul este făcut cu ou și cu oțet de un tânăr dinamic și în șomaj. „Nu se face dom’le să ceri așa de puțin , nu-ți dai seama că strici piața, ce naiba dom’le , dacă un inginer de vârsta și cu experiența ta cere așa puțin, cine să ne dea nouă, tinerilor fără studii și fără experiență, mai mult? Că pe atât de puțin noi nu suntem dispuși să ne mișcăm curul din casă. Pe banii aia chiar nu merită efortul. Să faci deci bine să ceri mai mult, da ?”. In fine, gen.

Al doilea comentariu, la fel, același mesaj, aceeași generație de tineri cititori nemulțumiți.

Abia în al șaptelea comentariu cineva i-a propus un post domnului. Nu știu dacă l-a obținut, știu doar că i-am scris tânărului șomer și fără studii să învețe puțină umilitate din gestului domnului. Desigur, n-a înțeles ce doream să spun și tot spre bani a cotit discuția. Tipul era sigur că eu nu munceam pe 2000 lei. Desigur, nu asta era subiectul dar i-am spus că lucrasem pe mai puțin când eram de vârsta lui. A presupus apoi că nu știam despre ce vorbesc, nefiind inginer. Am confirmat ca, totuși, sunt și tipul n-a mai zis nimic. Poate că n-a mai avut nici un argument financiar ? Sau, cine știe, o fi înțeles ce-am vrut să spun prin „lecția de umilință”…

Ne mai mirăm că vrem o țara că afară și nu o avem? Eu zic că până și mirarea poate deveni retorică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: