8 comentarii la „Trăiesc o lume ideală într-o bulă falsă

 1. Cam asta ar fi și ai dreptate. Unii caută vinovați, cei care au depășit nivelul ăsta ar trebui să caute soluții pentru ca ceilalți sa nu mai fie învrăjbiți în a căuta vinovați. Eu nu stiu care ar fi însă aceste soluții, la îndemâna omului simplu. Ar fi frumos să vedem o mobilizare a marilor branduri plătitoare de publicitate, care să-si incheie contractele cu toate televiziunile care învrăjbesc. Poate ar fi un factor. Altfel, nu vad cum isi va diminua aparatul ăsta propagandist din putere.

  Apreciat de 2 persoane

  1. Interesul acelor canale mass media este sa creeze o armata de votanti. Nu cred ca va fi vreodata posibil. Parerea mea este ca noi, ceilalti , ar trebui sa votam contra atunci cand nu au cum sa voteze pentru.

   Apreciat de 1 persoană

 2. Eu în fiecare zi realizez că trăiesc într-o realitate paralelă…

  Apreciază

  1. Statul paralele are forme atat de diferite …

   Apreciat de 1 persoană

   1. 🙂 Așa e. Realitatea mea există, totuși.
    Să nu ne pierdem speranța. Sau dacă chiar nu mai există, să anticipăm pericolul. Într-un fel sau altul, eu sper că va fi bine până la urmă. Încă sper.

    Apreciază

   2. Ah… desigur, exista posibilitati. Cum sa te lasi condus de o adunatura ca aceea? Cum sa se poata ca ei sa decida pentru tine? Aveam nevoie de dusul asta rece ca sa ne trezim. Nu cred ca suntem o minoritate. Problema noastra este ca suntem prea idealisti. Sau nu am invatat inca sa constientizam importanta votului pentru parlement.

    Apreciat de 1 persoană

   3. Ei uite, aici îmi pierd eu din avânt. Ai dreptate, evident. Eu văd asta, alții văd asta. Dar nu toți sunt dispuși să facă ceva. E ușor să scrii pe Facebook, să-ți dai cu părerea, să ridici pumnul când te vede cineva. Dar cu burta plină nu se face „revoluție”.
    Și cum am mai zis, pe oamenii limitați nu îi condamn, dar am ajuns să fiu sictirită de șleahta celor „deștepți”. Deștepți în replici, comentarii și #rezist, eventual însoțite de un selfie.
    Da, am speranță. Însă pe zi ce trece chiar cred că o coregrafie și niște beculețe nu sunt de ajuns. Nici măcar prezența la vot nu o mai văd suficientă. Chiar cred că oamenii capabili trebuie să se trezească și să-și amintească că au un cuvânt de spus (încă), dar nu doar on-line.
    Vom vedea.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Ai dreptate! Prea multă teorie și prea puțină practică. Nimic concret. Ne epuizăm gândind. Spre deosebire de „ceilalți”. Și acolo există scenariu bine gândit. Dar ei ajung să concretizeze. Cred în ceva și votează . De exemplu.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: