Fără categorie

Arată așa de bine să dai corporația din România pe jobul acela de vis din corporația de dincolo


Ce-mi place cum critică “unii” . Zic “unii” pentru că ce nu-mi place la ei este felul în care îi bagă într-un ceaun pe toți “ăia despre care au auzit că” sau “ăia despre care și-au imaginat că” sau în fine “ăia despre care habar nu au cu ce se mănâncă dar, pentru că e la modă să arunci cu noroi în ei, e bine să arunci și tu”.

Pentru că azi e foarte la modă să arunci cu noroi în “corporatisti” sau cum le-or fi zicând pe românește căci în momentul acesta nu-mi vine cuvântul exact pe vârful limbii, vreau să le spun celor care cred că ăștia, corporatistii, sunt o specie în care merită să dai cu noroi:

  • Nu toți corporatistii sunt la fel. Unii sunt grasi, altii sunt slabi, unii mananca bio, altii nu, unii prefera iaurtul altii pufuletii unii preferă costumele, alții le detestă. Restul se adaptează ca tot omul în funcție de vreme, chef, rezistentă la frecare și altele
  • Nu toți corporatistii sunt frustrați pentru că îi stoarce multinațională până nu mai rămâne nimic din ei dar trebuie să strângă din dinți și să accepte stoarcerea pentru că au rate la vila din cartierul Soarelui sau la apartamentul din noul complex rezidențial din spatele cartierului Soarelui. Poate că unii sunt frustrați și poate că unii chiar au rate de plătit. Dar nu e musai să fii corporatist ca să fii frustrat.
  • Nu toți corporatistii stâlcesc limba română. Și ăia de o stâlcesc nu o fac intotdeuna ca să arate cât sunt ei de corporatiști din mamă în fiu, imediat după Revoluție că înainte nu se putea. Uneori le vine așa, ca dintr-un fel de obișnuință zilnică. Nu zic că este bine ceea ce fac unii,  vreau doar să spun că îi înțeleg foarte bine pe cei ce nu o fac intenționat. Îi înțeleg pentru că și eu am trăit muncind într-o altă limbă și știu cum este. Stâlceam și mai stâlcesc și eu pentru că uneori nu „vin” cuvintele în română. Da, se poate să nu-ți “vină” cuvintele în română atunci când vorbești toată ziua engleză sau franceză sau chineză sau toate 3. Eu, ca să-mi “vină” cuvintele în română, m-am apucat de scris. Și de atunci îmi vin relativ repede dar nu mereu. Dar nu toți corporatistii scriu. Că de-aia aruncăm cu noroi în multinaționale, mama lor de multinaționale,caci din cauza lor piere limba și datinele și ne vindem la străini și așa mai departe.

Corporatie

Corporatiști și corporații există peste tot în lumea asta. Dacă pleci din România să muncești dincolo, ca IT-ist ai toate șansele să muncești tot într-o corporație. Sau pentru o corporație. Desigur, poți să devii zugrav, să culegi căpșuni, să ai grijă de copii, de bătrâni, de câini, sa vopsesti ziduri, sa construiesti case, sa maturi, sa vinzi chesti și așa mai departe. Pentru cei ce vor însa să facă IT …  toate șansele să nimereasca tot într-o corporație.  Există desigur și excepții dar am trăit și excepțiile astea – firme mici de soft – și au și ele “bubele lor”. Poate altele dar tot bube. Că viață fără bube nu există.  Dar asta nu se pune, “dincolo e dincolo”, nu e în România. Acolo nu contează că ai rate plătite de corporație, că porți costum la dungă și șosete asortate, că așa și pe dincolo. Corporatisul român e una și dincolo e mult mai bine că acolo corporațiile nu storc până la piele, nu stalcesc și nu cumpără. Nuuu, “dincolo” e “dincolo”, acolo toți vorbesc în șoaptă sau nu vorbesc că arată așa de bine să dai corporația din România pe jobul acela de vis din corporația de dincolo, mama ei de ipocrizie!

Reclame
Standard

2 gânduri despre „Arată așa de bine să dai corporația din România pe jobul acela de vis din corporația de dincolo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s