Fără categorie

Ceea ce e să se întâmple sigur se va întâmpla


Pentru că-i fix momentul să faci haz de necaz – ceea ce e să se întâmple sigur se va întâmpla, că vrei, că nu vrei, că iei trenul de ora şase sau pe ăla de şase jumate, dacă e să calci pe bătătură pe cine nu trebuie, să atingi cu vârful pantofului maro cu găurele pe cine trebuie, dacă e să fie, sigur va fi – deci, pentru că-i fix momentul acela în care hazul e musai mai mare decât necazul, pentru toate acestea dar şi pentru multe altele, mi-am adus aminte de o poveste povestită la cafea.

Acum vreo luna, deci cu mult înaintea „evenimentelor de vineri 13” vine vorba la cafea de „momentele acelea greu de uitat, chestiile acelea minuscule, neprogramate care-ţi schimbă rictusul matinal într-un zâmbet timid dar totuşi zâmbet”. Şi pentru că veni vorba – de fapt vorba venise adusă de mine că tocmai ce trecusem printr-un astfel de moment şi ţinusem musai să-l partajez cu toţi aceia dispuşi să mă asculte – unul dintre colegi începe să zâmbească fin pe sub mustaţa fină şi ea şi ne spune că da, ştie el ce înseamnă momentele acelea care-ţi schimbă ziua şi rictusul matinal în altceva, mult mai simpatic că şi el, colegul, a avut mai multe momente de genu’ dintre care momente unul cu adevărat remarcabil.

Momentul cu pricina, cu totul şi cu totul neintenţionat şi neprogramat se petrecuse într-o dimineaţă ca toate dimineţile în trenul cu numărul – … numărul nu contează – în direcţia Paris. Trenul, ca de obicei plin ochi „să fi vrut să arunci un ac de gămălie şi n-ai fi reuşit „, colegul, ca de obicei cu calculatorul portabil după el, pe umăr, agăţat de o bară din aia dintr-un metal gri, strălucitor, apucat şi el printre mulţi alţii, blocat practic între geamantanul unui domn bine şi curul unei tipe şi mai bine. Şi, pentru că eu, cum îi spuneam unei cunostiinte, eu habar nu am să descriu erotic şi cu multe amănunte chestii, vă las să vă imaginaţi singuri scena căci imaginarul … Of, imaginarul.

După spusele colegului era o senzaţie de zile mari, tipa bine era cu adevărat bine, atingerea era tandră, caldă, carnea era fermă, bine întreţinută, ce mai, mai mare dragul să te dai blocat aşa doar din cauza îmbulzelii matinale. Sfârşit de descriere erotică ratată. Sper din tot sufletul ca imaginarul a făcut tot restul.

A tot stat profitat colegul câteva staţii bune de condiţia mizerabilă în care se afla până ce tipa bine s-a întors şi i-a aruncat o privire din aia de numai tipele bine ştiu şi pot aruncă, la care colegul a răspuns cu o mutră smerită, explicativă, de genul celora ce numai colegii cu genul acesta de întâmplări pot simula. Şi au tot schimbat ei priviri timp de alte câteva staţii până la o anumită staţie, cea cu gara la care jumate din tren coboară şi se face loc să stai pe scaunele acelea colorate şi chiar poţi să alegi unde şi cu cine şi atunci colegul a ales bine căci s-a trezit cu tipa bine fix faţă-n faţă şi s-au salutat ca doi vechi amanţi amici cu un zâmbet puţin jenat dar totuşi zâmbet şi de atunci de câte ori se văd se salută că doi vechi amanţi amici decişi de soarta.

Cam asta ar fi povestea momentului cu pricina. De ce taman povestea asta? Pentru că-i fix momentul să faci haz de necaz pentru că şi tu mâine rişti să te apuci de aceaşi bară rece şi gri, metalicul acela imposibil de descris metaforic şi ceea ce e să se întâmple sigur se va întâmpla, că vrei, că nu vrei, că iei trenul de ora şase sau pe ăla de şase jumate, dacă e să calci pe bătătură pe cine nu trebuie, să atingi cu vârful pantofului maro cu găurele pe cine nu trebuie, dacă e să fie, sigur va fi .

Reclame
Standard

6 gânduri despre „Ceea ce e să se întâmple sigur se va întâmpla

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s