Fără categorie

Starea mea de Bulă (încă) nedescoperit


Bulă … V-aţi gândit vreodată de ce neapărat “Bulă” şi de ce nu altceva?” Gogoaşă” sau “Spirt” sau orice altceva ?

Ei bine eu m-am gândit – întâmplător dar profund– şi am găsit că “Bulă” reprezintă metafora sferei şi că sfera e gardul preferat al unora. Si că sfera e  o forma perfecta in cadrul careia totul devine posibil prin alunecare. În plus sfera alunecă în general fără mare efort, are frecare minimă şi este în general mai estetică decât media. Este perfect ermetică şi are un loc precis unde tot restul se situază la egală distanţă.

În concluzie Bulă îşi permite cam orice pentru că este “ad vitam eternam fericit”, pentru că are o stare de spirit construită după propriile-i tipare şi validată în propria-i unanimitate, pentru că este mereu de acord cu el însuşi şi pentru că ceilalţi oricum nu contează. Bulă încasează multe şi-l doare în cot pentru că poate. Când nu mai poate, alunecă. O altă stare, o altă viaţă. O nouă perspectivă.

Credeţi că Bulă e doar personajul virtual tipic românesc ? Ei bine vă contrazic, există multe bule reale si autentice care se învârt bine mersi printre noi, oamenii din afara sferelor celorlalti.

Există mii de oameni “bule” ce-şi trăiesc bine mersi viaţa în interiorul unor sfere construite pe post de scut, sicriu sau din pur spirit de auto conservare răzbunare.

Aş vrea uneori să încerc senzaţia bulei dar în general consider că n-am starea de spirit necesară. Sau poate că n-am găsit încă bula perfectă? Sau poate  că trăiesc deja într-o bulă invizibilă?

Şi pentru că orice sistem tinde spre starea lui de echilibrul iată un exemplu că şi noi oamenii tindem spre starea noastră de bule. Vă las să descoperiţi singur binefacerile bulei şi să trageţi concluziile necesare.

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s