Fără categorie

Scot bani din piatră seacă


Era o zi normală de grevă, peroane pline dădeau peste linii, iar liniile se subţiau pe la capete. Difuzoare stereo difuzau anunţuri în buclă, se cereau cerinţe, nu se acceptau abateri, fiecare cu cerinţa lui, fiecare cu abaterea lui, se negocia la greu, de trei zile-ncoace oameni transpiraţi aşteptau trenuri buluc, reportajele curgeau gârlă, era subiect de conversaţie, era subiect si opinie, curgeau impresii la greu, îşi dădeau toţi cu părerea, toţi aveau opinii, unii pentru, alţii contra. Desigur, pasagerii erau în general contra dar asta nu interesa pe nimeni „noi avem scop precis şi fără atingere nu renunţăm”.

„Un tren din trei” anunţau anunţuri în buclă, pasagerii ignorau anunţul, îl învăţaseră pe de rost, pasagerii omiteau punctul, pasagerii puneau doar virgula, şi mâine şi poimâine şi până când se va atinge scopul.

În tot acest timp unii făceau afaceri pe seama grevei, se ofereau cupoane de reducere pentru cei „obligaţi să rămână peste noapte acolo unde nu planificaseră să o facă”.

„Daţi codul, găsiţi gazdă pe site-ul nostru şi apoi să va bucuraţi de promoţie” citeam şi nu-mi credeam ochilor.

EXCLU – Vous êtes contraint de rester à quai ? Airbnb vous offre 20€ avec le code VIVELAGREVE (à saisir dans la case coupon au moment du paiement.

Reciteam şi râdeam cinic, ca de o glumă proastă, „de ce nu mi-or veni şi mie idei creţe de genul ăstora?” mă întrebăm retoric şi-mi continuăm râsul cinic, raspunzându-mi prin omitere.

De ras sau de plâns le apreciam creativitatea celor gata să scoată bani din piatră seacă. Secătuită de necazurile altora.

Greva ca afacere, cine spune mai bine?

Reclame
Standard

4 gânduri despre „Scot bani din piatră seacă

 1. Și totuși, pentru eventualii beneficiari ai acelor cupoane era de asemenea o afacere. Mergând pe linia ta, n-ar mai trebui să avem servicii de pompe funebre, căci cum să faci afaceri pe seama nenorocirii unor oameni?

  Apreciază

  • Da, vazut din punctul asta de vedere, „aranjeaza” pe toata lumea. Eu zic ca cel mai bine ar fi fost sa nu fie greva si tu ai zice ca datorita ei se dezvolta afaceri infloritoare. Am putea generaliza asta la criza economica,.

   Apreciază

   • Nu mă interesează partea cu greva. Nu știu dacă se dezvoltă sau nu afaceri înfloritoare de pe urma ei. Să cauzezi o grevă pentru profit, ăsta ar fi un lucru rău. Dar să oferi niște reduceri pentru cei care se află într-o situație neplăcută, profitând și tu de pe urma lor, mi se pare ok. În fond, ăsta e mecanismul pieței libere, capitaliste. Ai o carență de un anumit tip într-un oraș, de exemplu nu mai circulă trenul pe acolo, vii și deschizi o linie de autobuze. Gândește-te așa: dacă oamenii n-ar avea nevoie de autobuzele tale, nu ai reuși să faci profit. Cu cât e mai mare profitul pe care îl faci, cu atât le-ai făcut un serviciu mai mare celor care au apelat la tine.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s